14K Run

Loop mee van stadion naar stadion en ervaar de hoogtepunten uit het leven van Johan Cruijff! Als deelnemer ondersteun je de Cruyff Foundation en geef je kinderen zo de ruimte om te sporten en te spelen.

Tijdens de Run staat de Cruyff Legacy centraal. Zo loop je langs plekken uit het leven van Johan Cruijff én extra bijzonder je hoort er ook alles over. We nemen je namelijk mee door zijn leven middels een speciale Johan Cruijff Audiotour. Een unieke sportbeleving die je niet wil missen!

Wat krijg je voor je inschrijfgeld?
Startnummer
Mylaps BibTag (tijdregistratie)
Audio app
Deelnemersbrochure (digitaal vanuit duurzaamheidsoverwegingen)
Verzorging voor, tijdens en na de loop
Kledingvervoer
Medaille

Parcours

Deelnemers aan de 14K Run starten vanaf het Stadionplein, waarna ze 14 kilometer rennen langs memorabele plekken uit het leven van Johan Cruijff en uiteindelijk finishen in de Johan Cruijff ArenA. Een prachtige manier om stil te staan bij het gedachtegoed van Johan Cruijff, de maatschappelijke initiatieven die hij heeft ontplooit en zijn inbreng als speler en coach in het voetbal.

Het parcours
Na de start loop je door Amsterdam-Zuid, richting het Cruyff College en vervolgens Betondorp. Daar kom je langs het ouderlijk huis van Johan Cruijff en het Cruyff Court. Naast enkele bijzondere locaties, wordt de route afgewisseld met bekende uitspraken van Johan Cruijff, bijzondere foto’s van Johan Cruijff en is er geheel in stijl muzikale ondersteuning. In de laatste kilometer loop je het stadion binnen en bereik je de finish bij het wedstrijdveld van de Johan Cruijff ArenA. Uiteraard zorgen we voor een bijzonder ontvangst in de Johan Cruijff ArenA.

Verzorging
Er worden verzorgingsposten ingericht op 5,5 km (water), 9 km (water en bananen) en op 12 km (water). Ook bij de finish zal verzorging aanwezig zijn.

Tijdslimiet
Voor de 14K Run geldt een tijdslimiet van 2 uur.