• Nieuws
  • Unieke audio app tijdens Cruyff Legacy 14K Run

Unieke audio app tijdens Cruyff Legacy 14K Run

Dit jaar heeft de Cruyff Legacy 14K Run een nieuw element! Deelnemers aan de 14K Run, 14K Walk en de 5K Run kunnen namelijk via een speciale app luisteren naar verhalen en anekdotes achter de memorabele plekken uit het leven van Johan Cruijff.

Middels inzet van deze vernieuwende technologie willen we zijn gedachtegoed nog meer terug laten komen tijdens de Run. De audiofragmenten worden tijdens het lopen automatisch afgespeeld wanneer je langs diverse bijzondere plekken uit het leven van de legendarische nummer 14 loopt.

Tijdens de route hoor je via de app bijvoorbeeld een verhaal over het voormalige huis van Cruijff in Betondorp. Dit huis is onderdeel van de route, die leidt vanaf het Olympisch Stadion naar de Johan Cruijff ArenA. De Cruyff Legacy 14K Run is het eerste hardloopevenement ter wereld waarbij op deze manier gebruik gemaakt wordt van audio om de beleving te vergroten.

Onze ambassadeurs Viggo Waas, Peter Heerschop en Evelien de Bruijn gaan in de audiofragmenten in gesprek met oud- topspelers, coaches en prominenten uit het leven van Cruijff. Tijdens deze editie loop je dus niet alleen langs bijzondere plekken uit het leven van Johan Cruijff, je hóórt er ook nog eens alles over! Een unieke sportbeleving die je niet wil missen!

De app is ontwikkeld door digitaal sportmarketingbureau TDE, als supplier verbonden aan de Cruyff Foundation. De audio app is enkele dagen voor aanvang van de run gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.