• Nieuws
  • Johan Cruyff Foundation kijkt terug op geslaagde Cruyff Foundation 14K Run

Johan Cruyff Foundation kijkt terug op geslaagde Cruyff Foundation 14K Run

De Johan Cruyff Foundation kijkt terug op een succesvolle editie van de Cruyff Foundation 14K Run, die zij organiseerde met Ajax en Le Champion. Hoofdsponsor van deze editie was OTTO Work Force, tevens nieuwe sponsor van de Cruyff Foundation. Aan de Run, die plaatsvond op de geboortedag van Johan Cruijff, deden dit jaar verspreid over drie afstanden ruim 4.000 lopers mee. De Run ging van stadion naar stadion: startend vanaf het Olympisch Stadion en met een finish bij de Johan Cruijff ArenA, waar eerder die dag het logo was onthuld zodat ook de lopers het nieuwe logo al konden bewonderen. De wapperende vlaggen met het logo zorgden voor een unieke en feestelijke twist aan de Run. 

Hardlopen voor de Cruyff Foundation
Naast de 14K Run werd ook een 5K Run en een Kids Run van 1,4 km georganiseerd, die startten en finishten rondom de Johan Cruijff ArenA. Bij alle afstanden stonden tevens sporters met een beperking aan de start. De opbrengsten van de 14K en 5K en bijbehorende sponsoracties komen ten goede aan de projecten van de Cruyff Foundation. De opbrengst van de Kids Run gaat naar de Ajax Foundation.

Met de 5K en 14K werd in totaal een bedrag van € 234.500,-  opgehaald, zo bleek bij de startceremonie op het Johan Cruijff Plein. Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation: “Met deze Run houden we het gedachtegoed van Johan Cruijff levend. Johan heeft zich altijd ingezet om kinderen – met of zonder beperking –  vooruit te brengen door beweging. Om het Johan Cruijff Plein vol te zien met enthousiaste lopers, die samen met ons zijn gedachtegoed willen voortzetten, en belangrijker nog, ons hierin willen steunen, is hartverwarmend.”

Cruyff Legacy
De Cruyff Foundation 14K Run startte bij het Olympisch Stadion en eindigde in de Johan Cruijff ArenA. Deelnemers liepen een route van 14 kilometer, dwars door de stad Amsterdam, langs memorabele plekken uit het leven van de legendarische nummer 14, zoals zijn ouderlijk huis in Betondorp en het Cruyff College. Onderweg werd er veel aandacht besteed aan het werk van de Foundation, de stichting die Johan ruim 20 jaar geleden oprichtte. Zo waren er op diverse plekken beelden te zien van bewegende kinderen, actief bij één van de projecten van de Cruyff Foundation. Naast Johan als weldoener, was er ook aandacht voor Johan als voetballer en voor de initiatieven die hij opzette, tegenwoordig ondergebracht in The World of Johan Cruyff.

Cruyff Foundation ambassadeurs
Onder de deelnemers van de diverse Runs bevonden zich ook ambassadeurs van de Foundation, die zich met hart en ziel  inzetten om de Cruyff Legacy levend te houden. Zij zetten zich in voor de promotie voor de Run, liepen mee of zorgden voor support langs het parcours. Onder andere Frank Rijkaard, Bibian Mentel, Erik Scherder en natuurlijk voetballegende Sjaak Swart waren aanwezig bij de Run.

Jaarlijks evenement
Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de Cruyff Foundation 14K Run 2019 reeds gestart. Niels Meijer: “Bij het organiseren van een groot evenement als de Cruyff Foundation 14K Run, komt veel kijken. Tegelijk willen we verrassend blijven dus we zijn nu al bezig met plannen om van de editie van volgend jaar een hele bijzondere te maken’’. De inschrijving gaat eind 2018 open.

Sponsoren & Partners
De Cruyff Foundation 14K Run werd mede mogelijk gemaakt door Ajax, hoofdsponsor OTTO Work Force, Gemeente Amsterdam en sponsoren TenneT en Pullitzer.

Over de Johan Cruyff Foundation
De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd vooruit door beweging waardoor ze samen kunnen spelen en groeien in hun ontwikkeling. Door sport en spel worden kinderen fitter, leren ze met elkaar omgaan en ontwikkelen zij zichzelf. Daarom willen wij ze stimuleren om te bewegen met onze projecten zoals de Cruyff Courts, Schoolplein14 en Gehandicaptensport: sportprojecten voor kinderen met een beperking. Elke week brengen wij zo wereldwijd duizenden kinderen in beweging.