• Nieuws
  • Social Run ter nagedachtenis aan Johan Cruijff

Social Run ter nagedachtenis aan Johan Cruijff

De Cruyff Foundation 14K Run is een Social Run die in het leven is geroepen ter nagedachtenis aan Johan Cruijff, met als doel zijn gedachtegoed levend te houden. De #CruyffLegacy noemen we dat, een eerbetoon aan de visie van Johan op voetbal en het leven. De visie dat we altijd beter kunnen zijn. Dat we altijd beter kunnen doen. 

Door mee te doen aan deze Run houd je het gedachtegoed van Johan Cruijff levend én ondersteun je de Cruyff Foundation. Wij geven kinderen de ruimte om te sporten en spelen. Letterlijk – door middel van onze Cruyff Courts, Schoolpleinen14 en sportprojecten voor jeugd met een beperking – maar ook figuurlijk: de ruimte om jezelf te ontwikkelen, de ruimte om erbij te horen, de ruimte om je talenten te ontdekken. Zo brengen wij jeugd wereldwijd vooruit door beweging.

De Run, die wordt georganiseerd samen met  Ajax en Le Champion, vindt jaarlijks plaats op 25 april , de verjaardag van Johan Cruijff. We starten bij Olympisch Stadion en eindigen in de Johan Cruijff Arena. Daartussen ren je 14 kilometer langs memorabele plekken uit het leven van Johan Cruijff , zoals zijn ouderlijk huis in Betondorp.