• Nieuws
  • Johan Cruyff Foundation kijkt terug op zeer succesvolle Cruyff Foundation 14K Run

Johan Cruyff Foundation kijkt terug op zeer succesvolle Cruyff Foundation 14K Run

De Johan Cruyff Foundation kijkt terug op een zeer succesvolle editie van de Cruyff Foundation 14K Run, die zij samen organiseerde met Ajax en Le Champion. Aan deze Social Run, die plaatsvond op de dag dat Johan Cruijff 70 zou zijn geworden, deden verspreid over de Runs ruim 6500 lopers mee. De Run startte bij het Olympisch Stadion, ging via een route van 14 kilometer langs memorabele plekken uit het leven van Johan Cruijff, en finishte in de Amsterdam ArenA. Daar werd bekendgemaakt dat trainer Pep Guardiola zijn onvoorwaardelijke steun zal verbinden aan de Cruyff Foundation, die dit jaar haar 20-jarig bestaan viert. Ook werd een intentieverklaring getekend met de Gemeente Amsterdam, waarin afspraken staan over een toekomstige samenwerking.  Vlak voor de start werd bekend gemaakt dat de Amsterdam Arena de Johan Cruijff Arena gaat heten.

Prachtig bedrag om missie Johan Cruijff voort te zetten
Naast de 14K Run werd ook een 5K Run en een Kids Run georganiseerd, die startten en finishten in de Amsterdam ArenA. Bij alle afstanden stonden tevens sporters met een beperking aan de start. De opbrengsten van de diverse Runs en bijbehorende sponsoracties komen ten goede aan de projecten van de Cruyff Foundation. Er werd in totaal een bedrag van 321.356 euro opgehaald, zo bleek na afloop tijdens de uitreiking van een cheque door onder meer Sjaak Swart aan de Cruyff  Foundation. Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation: β€œMet deze Social  Run houden we  het gedachtegoed van Johan Cruijff levend. Johan heeft zich altijd ingezet om kinderen – met of zonder beperking –  vooruit te brengen door beweging.  Deze missie  zetten we met de Cruyff Foundation voort. Het is geweldig om te zien wat een prachtig bedrag er door de 6500 deelnemers is opgehaald om ons te steunen. Dat geeft aan hoe gek mensen nog zijn op Johan en hoeveel mensen de Foundation een warm hart toedragen.  We zijn zeker van plan hier een jaarlijks evenement van te maken. β€œ

Cruyff Legacy
De Cruyff Foundation heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de Run, die zij samen met Ajax en Le Champion organiseerde. Er werd aandacht besteed aan het werk van de Cruyff Foundation, het Cruyff Institute en Cruijff als voetballer. Zo voerde de 14K Run naast het Olympisch Stadion en de Amsterdam ArenA langs zijn ouderlijk huis in Betondorp, het Cruyff Court Betondorp en het Cruyff College.  Op die manier kwam de gehele legacy van Johan Cruijff aanbod, tegenwoordig onder gebracht in The World of Johan Cruyff.

Pep Guardiola
Nadat de  laatste lopers binnen waren in de Amsterdam ArenA en de cheque met het opgehaalde bedrag was overhandigd, kwam de Cruyff Foundation met bijzonder nieuws. Door middel van een filmpje dat op de grote schermen werd vertoond, kondigde voormalig profvoetballer en trainer Pep Guardiola zijn onvoorwaardelijke steun aan de Foundation aan. Bekijk de video hier.

Amsterdam ArenA wordt Johan Cruijf Stadion
Vanavond werd de Cruyff Foundation bij de start op het Stadionplein verrast met de bevestiging dat de naam van het stadion daadwerkelijk aangepast gaat worden. Vanaf NU heet de Amsterdam Arena het Johan Cruijff Stadion.

Cruyff Foundation ambassadeurs en Ajax prominenten
Onder de deelnemers van de Cruyff Foundation Runs bevonden zich ook ambassadeurs van de Foundation en Ajax prominenten. Zij zetten zich in voor de promotie voor de Run, liepen mee of zorgden voor support langs het parcours. Onder andere Marlou van Rhijn, John Heitinga en Erben Wennemars waren aanwezig bij het succesvolle evenement. 

Sponsoren & Partners
De Cruyff Foundation 14K Run werd mede mogelijk gemaakt door Ajax, Akzo Nobel, TenneT en de Nationale Postcode Loterij. Ook werd vandaag een intentieverklaring getekend met de Gemeente Amsterdam, waarin afspraken staan over een toekomstige samenwerking.

Over de Cruyff Foundation 14K Run
De eerste editie van de Cruyff Foundation 14K Run vond plaats in 2016, naar een idee van hardloopplatform Losse Veter en werd op initiatief van vrijwilliger Maurice Hollaar, vrijwilliger van de Cruyff Foundation georganiseerd, in samenwerking met de Cruyff Foundation, Losse Veter, atletiekvereniging Phanos en het Cruyff Institute, om Johan Cruijff op sportieve wijze te eren. In januari 2018 kan men zich weer opgeven voor de 14K Run in 2018. De 14K Run zal een jaarlijks terugkerend evenement zijn.
www.cruyff-foundation14krun.nl

Over de Johan Cruyff Foundation
De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd vooruit door beweging waardoor ze samen kunnen spelen en groeien in hun ontwikkeling. Door sport en spel worden kinderen fitter, leren ze met elkaar omgaan en ontwikkelen zij zichzelf. Daarom willen wij ze stimuleren om te bewegen met onze projecten zoals de Cruyff Courts, Schoolplein14 en Gehandicaptensport: sportprojecten voor kinderen met een beperking. Elke week brengen wij zo wereldwijd duizenden kinderen in beweging.
www.cruyff-foundation.org