Parcours

Deelnemers aan de 14K Run starten vanaf het Johan Cruijffplein, waarna ze 14 kilometer rennen langs memorabele plekken uit het leven van Johan Cruijff en uiteindelijk finishen in de Johan Cruijff Arena. Een prachtige manier om stil te staan bij het gedachtegoed van Johan Cruijff, de maatschappelijke initiatieven die hij heeft ontplooit en zijn inbreng als speler en coach in het voetbal.

Het parcours
Na de start loop je door Amsterdam-Zuid, richting het Cruyff College en vervolgens Betondorp. Daar kom je langs het ouderlijk huis van Johan Cruijff en het Cruyff Court. Naast enkele bijzondere locaties, wordt de route afgewisseld met bekende uitspraken van Johan Cruijff, bijzondere foto’s van Johan Cruijff en is er geheel in stijl muzikale ondersteuning. In de laatste kilometer loop je het stadion binnen en bereik je de finish bij het wedstrijdveld van de Johan Cruijff ArenA. Uiteraard zorgen we voor een bijzonder ontvangst in de Johan Cruijff ArenA.

Verzorging
Er worden verzorgingsposten ingericht op 5,5 km (water), 9 km (water en bananen) en op 12 km (water). Ook bij de finish zal verzorging aanwezig zijn. 

Tijdslimiet
Voor de 14K Run geldt een tijdslimiet van 2 uur. Uiterlijk 21.50 uur dien je verzorgingspost Betondorp gepasseerd te zijn. De finish sluit om 22.30 uur.